Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Eggyé válni az édesanyával"

2016.08.11

kr_szoptatas.jpg Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából az Alapítvány a Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségéért előadássorozatot rendezett a városi könyvtár előadótermében „ A szoptatás csodája” címmel. 
A rendezvényre nemcsak kismamák, leendő kismamák, hanem fiatal édesapák és nagymamák is ellátogattak.
- Két hete született meg az unokám. Azt tudjuk, hogy a legegészségesebb az anyatej a kicsi számára, legalább egy fél évig, de mégis eljöttem, mert úgy gondolom, hogy sok hasznos tanáccsal szolgálhatnak a szakemberek - nyilatkozta lapunknak Kolozsi Erzsébet. - Mindent megpróbálunk annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítsunk a picinek az egészséges élethez.
Elsőként Dr. Bíró Liliána laktációs tanácsadót és gyermekorvost hallgathatták meg az érdeklődők, aki az anyatej fontosságáról, jótékony hatásáról és a szoptatás ideje alatt kialakuló anya és gyermek közötti szoros kapcsolatról beszélt.


- Úgy gondolom, hogy nagyon fontos és jó dolog, hogy egyre több városban megemlékeznek erről a világnapról, mert minden édesanyához el kell, hogy jusson az információ, hogy szoptatni jó dolog. Minden baba az egészséghez való alapvető emberi jogával jön a világra, ehhez pedig a legjobb alapot a szoptatás szolgáltatja - mondta a doktornő. - Olyan társadalomban élünk, amelyik elnyomja bennünk az ösztöneinket és erre tudatosan oda kell, hogy figyeljünk, hiszen a szoptatás a biológiai norma és nekünk is ehhez kell visszatérnünk.
Drahos Judit szakpszichológus az anya és a gyermek közötti kötődésről tartott egy érdekes előadást. Hangsúlyozta, hogy a gyermek számára nem szűnik meg az „egy vagyok az édesanyám testével” érzés azzal, hogy elvágták a köldökzsinórt. Ennek a kapcsolatnak a folytatása maga a szoptatás folyamata. Az előadók sorát Dr. Pető Gabriella helyi gyermekorvos, és a rendezvényt szervező alapítvány elnöke zárta. Hasznos információkkal szolgált a hallgatóságnak azzal kapcsolatban, milyen természetes módszerekhez nyúlhatnak az anyukák, hogy a szoptatás minél zökkenőmentesebben, minél komfortosabban menjen végbe.
-ema-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.