"Addiktív" EPERHAB
Hozzávalók:
- 20dkg friss eper
- 2dl tejszín
- 2dl joghurt
- habfixet ír az eredeti recept, de én inkább zselatint használtam.(Állítólag el is hagyható)
- 3 evőkanál méz (én gonosz, cukrot tettem bele és abból is csak két teáskanálnyit)
- reszelt citromhéj (ízlés szerint)
Az epret pici vízzel felrakjuk főni.
5 perc alatt megfő, majd botmixerrel pürésítjük. Félretesszük kicsit hűlni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a joghurtot is. Amikor már nem olyan nagyon forró, hozzátesszük a zselatint és egy pici reszelt citromhéjat és az egészet összekeverjük a hideg tejszínes joghurttal. Poharakba szedjük és hűtőben, két órán keresztül pihentetjük.
Még a mélyhűtőbe is betehető egy adag, fagyasztva is nagyon finom!
Eredeti receptért köszönet Nyerják Ivánnak a Konnektív Felnőttképző -től!