Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Kalandos karácsonyi készülődés a szép ünnepért"- 2. hét

2015.11.17

 

letoltes--1-.jpg

Elkezdtük a 2. hetet és bár reméltem, hogy nem csak én szólalok meg, nem így alakult. Lehet, hogy nem volt jó az indítás.

A 2. hét témája az időbeosztás lesz. Ehhez nagyon sok segítséget kaphatunk a különböző tematikus oldalakon is (http://www.femina.hu/karacsony/beosztaskari; http://www.rendteremto.hu/karacsony/; http://www.urban-eve.hu/category/unnepek/karacsony;)

és a különböző letölthető karácsonyi tervezők is mankót adnak a szervezéshez.  Itt most nem a tuti biztos tippel jövünk elő, csupán kis segítséget adunk az elkövetkező hetek „ laza őrületéhez”.

Első gondolatom azonban az, hogy NEM azért van az ünnep, hogy kezünket-lábunkat eldobálva csak az járjon az eszünkben, hogy minek kell meglennie addig a napig, hanem azért, mert EGYÜTT VAGYUNK (végre) a kicsi vagy a nagy CSALÁD…

HA egyszer nincs minden patentul kitakarítva, nem dől össze a világ, ha valakinek az a fő szempont mások megítélésében, meg is érdemli. Igen, takarítunk, mert a lelkünk mellett a környezetünket is szeretnénk tisztává varázsolni, hiszen így lesz minden kerek. Ha fontosak az elvárások, akkor viszont célszerű alaposan megtervezni mindent, hogy ne a végén kelljen kapkodni.

A „nagy falat” mindig a ház-lakás kitakarítása. Apránként azonban ez is kivitelezhető. Ha nincs mindenre idő, akkor dolgozzunk részletekben. Tovább tart ugyan, de nem készülünk ki tőle.

Én például a függöny-és ablakmosást minimum 2 részletben oldom meg- egyszerre nagyon sok lenne- így először az utcai front készül el, majd később, ha lesz rá időm, az udvarra néző ablakokkal foglalkozom.  A heti takarításokat pedig mindig megtoldom valamivel, mire itt a karácsony, mindennel elkészülök. Ahogy már mondtam: a menüt sem bonyolítom túlságosan meg, csupán teszek hozzá egy kis pluszt, ünnepi, de mégsem nehéz elkészíteni, hozzáteszem, még össze is dolgozunk Anyukámmal és a Hugimmal olyankor. Valamit mindenki hozzátesz a menühöz.

Az ajándékok…. nos ezt valóban érdemes alaposan átgondolni és időben elkészíteni, megvásárolni, mert az utolsó napok hajrája mindenkit megőrjít és biztosan nem úgy sül el semmi, ahogy tulajdonképpen szeretnénk. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.