Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Kalandos karácsonyi készülődés a szép ünnepért!" 3. hét....

2015.11.24

Amivel biztosan nem okozunk csalódást: azok a jól bevált, ismert, családi receptek, amiket ilyenkor néhány apró trükkel egészen ünnepivé lehet varázsolni. Például különlegesebb köret is készül a húshoz - de persze legyen ott a megszokott is, mert az új nem mindig jelenti azt, hogy azonnal elfogadja mindenki. És azért a bevált receptek, mert ha egy ilyen, egyébként is feladatokkal megtűzdelt napon kezdünk kísérletezni valamelyik neten olvasott recepttel - nos, nem biztos, hogy úgy sikerül, ahogyan reméljük (odaég, lekozmál, kifut, összeesik stb. a lehetőségek tárháza végtelen).

S hogy miért fontos megtervezni a menüt? Azért, hogy időben tudjuk összeállítani a bevásárló - listát  az ételekhez, mert akkor biztosan nem marad ki valami és időben a hűtőbe/ kamrába kerül minden, amire szükségünk lehet a nagy napon.

Szerintem azzal a legtöbben egyetértenek, hogy már az ünnepek előtti utolsó két hét is maga a pokol, már, ami a boltokat illeti. Életemben nem álltam annyit sorba pénztárnál, mint az utóbbi években ilyentájt. S mivel az időm drága, hát tervezek- jó előre és listákat írok, mert így semmi sem marad ki. Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor december 24-én 11 órakor szembesülünk azzal, hogy egy csepp tejföl sincs otthon, pedig a menü fontos része a jófajta töltött káposzta és a család kizárólag azzal fogyasztja. Vagy ha elfogy a liszt, az élesztő, ne adj’ Isten a só… Bár, ha jó a szomszéd, ez a probléma is könnyen megoldódhat, csak utána ne felejtsünk el kóstolót vinni.

Ezen a héten a karácsonyi ételekkel kapcsolatban várjuk a tapasztalatokat, recepteket, ötleteket, ha valaki elakadna...

Az én első tuti tippem: a megszokott krumplipüré helyett kínálhatunk krémes zellerpürét is- nagyon finom tud lenni és rendkívül egészséges is egyben. Feldob bármilyen húsételt biztosan. http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kremes_zellerpure

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.