Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eljött a 7. !!!

2018.08.27

A tábor idén a 7-es számot viselte, ami bejáratott programokat, ismerős vendégeket és emellett újdonságokat is hozott magával.

Az idő jelentős része a környezetünkről, az egészségről és természetesen a gyerekekről szólt. Volt teázás Luczai Gabriella vezetésével, ismerkedtünk a helyi nevezetességekkel és a gyógynövényekkel túráink során, Drahos Judit tanácsadó szakpszichológus ismét izgalmas önismereti foglalkozást hozott nekünk és együtt elkészítettük Riczu-Nagy Anikó segítségével azokat az egészséges finomságokat, amiket a gyerekek akár maguk is elkészíthetnek otthon. Lovagolni sajnos idén nem volt lehetőségünk tőlünk kívül álló okok miatt, de igyekeztünk tartalmas időtöltéssel pótolni ezt az élményt. 

Hortobágyi Zsolt túravezető- aki a Bükki Nemzeti Parkban dolgozik egyébként- a Kaán Károly -forráshoz vitt el bennünket, közben rengeteg érdekességet mesélt a helyről, a növényekről és az állatokról egyaránt. Mintegy méltó lezárásként , utunk végén 2 őzet is sikerült meglesnünk smiley. A túra során teleettük magunkat erdei szederrel- néha a vérünket is áldozva érte- és sok almát is kóstoltunk a környék elvadult és rendkívül gazdag almásában.   

Töltöttünk levendula-párnácskákat, amit haza is vihettek a gyerekek, készítettünk kecskesajtot, amit végül együtt ettünk meg, és bizony ízlett mindenkinek, de került a tábori vászontáskába saját készítésű tigrisbalzsam, a környezetre is figyelve: "WC-bomba" környezetkímélő alapanyagokból  és az újrahasznosítás jegyében régi gyertyamaradékok nyertek új értelmet csinos kis üvegmécsesek formájában. Kóstoltunk- ahogy mindig- igazi, kemencében sült kiflit és pogácsát, az íze utánozhatatlan számunkra. A valódi gyümölcsből készült hűsítő "házi fagyi" pedig igazán jól esett a nap végén.

Köszönettel tartozunk a kísérőknek: Kissné Deczki Natáliának és Molnárné Pető Zsuzsannának, valamint Tamás Beátának, aki az otthoniakat tájékoztatta a tábori történésekről a friss fényképek segítségével. Köszönjük Borza Zoltánnak a fuvart, hiszen a sok-sok eszköz, zöldség és gyümölcs nem jutott volna ki hozzánk nélküle. Köszönjük a bőséges felajánlást a Dél-borsodi Roma Integrációt Segítő Közhasznú Egyesülettől, akik évről-évre bio zöldségekkel támogatnak bennünket rendezvényeink során!

Köszönjük a segítséget Tiszaújváros Önkormányzatának, aki pályázati támogatás formájában járul hozzá táboraink megvalósításához, valamint szintén köszönettel tartozunk Bükkszentkereszt Önkormányzatának is , hiszen nélkülük idén sem jöhetett volna össze a tábor.

Jó volt újra együtt lenni! Reméljük a sok-sok ott tanult információ a szülőkhöz is eljut és partnerek lesznek abban, hogy a gyermekek otthon is kipróbálják a táborban tapasztaltakat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.