Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gasztroajándék gyerekekkel: zserbógolyó

2015.12.15

Hozzávalók (30-40 darabhoz):

15 dkg keksz

15 dkg dió

kb. 15 dkg sárgabaracklekvár, amennyit felvesz

20 dkg étcsokoládé

  1. A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirítani, hogy még finomabb legyen.)
  2. Kis golyókat gömbölyítünk, majd betesszük őket 30 percre a hűtőbe.
  3. A csokoládét felaprítjuk, a kétharmad részét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a maradék csokoládét. Ha ez is beleolvadt, egyesével, gyorsan megmártjuk a csokoládéban a golyókat. Alaposan lecsepegtetjük, és egy sütőpapírra sorakoztatjuk őket.
  4. Darált dióval meghinthetjük még őket vagy bele is forgathatjuk, amíg nem szilárdul meg a csokoládébevonat, de simán is hagyhatjuk. (forrás)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.