Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Citromos kukoricadara-torta (GM)

2016.04.14

HOZZÁVALÓKcitromos-kukoricadara-torta.jpg

  • 15 dkg kukoricadara
  • 6-7 dl tej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja és leve - kezeletlen)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • A kukoricadarát tapadásmentes edényben a vajon kissé megpirítjuk, így intenzívebb ízt kapunk, majd felöntjük a tejjel. 
  • Hozzáadjuk a cukor felét, a vaníliakivonatot, a citrom héját és levét. Folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd félretesszük, hogy hűljön.
  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukor másik felével habosra keverjük és hozzáadjuk a kukoricamasszához.
  • A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verve, szintén hozzákeverjük - óvatosan, hogy ne törjön össze - a darás masszához, majd az egészet belesimítjuk egy olajjal vékonyan kikent, kapcsos tortaformába. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.