Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Addiktív" EPERHAB

2016.06.01

Hozzávalók:
- 20dkg friss eper
- 2dl tejszín
- 2dl joghurt
- habfixet ír az eredeti recept, de én inkább zselatint használtam.(Állítólag el is hagyható)
- 3 evőkanál méz (én gonosz, cukrot tettem bele és abból is csak két teáskanálnyit)
- reszelt citromhéj (ízlés szerint)

Az epret pici vízzel felrakjuk főni.
5 perc alatt megfő, majd botmixerrel pürésítjük. Félretesszük kicsit hűlni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a joghurtot is. Amikor már nem olyan nagyon forró, hozzátesszük a zselatint és egy pici reszelt citromhéjat és az egészet összekeverjük a hideg tejszínes joghurttal. Poharakba szedjük és hűtőben, két órán keresztül pihentetjük. 
Még a mélyhűtőbe is betehető egy adag, fagyasztva is nagyon finom!
addiktiv-eperhab.jpg

Eredeti receptért köszönet Nyerják Ivánnak a Konnektív Felnőttképző -től!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.